PICOMS

MEDIA CENTER

PICOMS International University College

2 days 9 hours ago

Genome International Webinar 2022

Organized by,
Indonesia

Hosted by,
Polytechnic of Jakarta III

“The Future of Diagnostic Molecular in Medical Laboratory Field”

Invited Speaker:
Prof. Dr. Mohd Nazil Salleh
Deputy Vice Chancellor (Academic & internationalization)
“Understanding Sequencing DNA to Enhance patients Diagnostics”

#MAIWP
#sambungbelajartanpabebankewangan
#ingatbelajaringatpicoms
#jommasukPICOMS
#daripenerimazakatkepadapembayarzakat
#biasiswapenuhmaiwppicom

PICOMS International University College

2 days 9 hours ago

Don’t miss out on this month’s webinar!

Assalamualaikum and Greetings to All

Faculty of Management, Education and Humanities (FPPK), PICOMS International University College is honored to invite you to join our FREE webinar series. Get your seat and register now! E-cert provided.

Register Today! forms.gle/rZQMtvVzAhEZ3fuf7

Title: Building Business Resilience: Striving For A New Paradigm

🗓️ May 20, 2022 (Friday)
🕙 9.45am – 11.45am (Malaysia Time)
💻 Webinar Link: meet.google.com/mdw-gvzb-cnm
🌐 Live Streaming
stream.meet.google.com/stream/07061ff1-49e1-40a6-ad3b-4246c14347ff

We anticipate your presence at our virtual event.
Save Your Seat Today!

Thank you.

Hosted by FPPK (PICOMS) in collaboration with AAGBS (UiTM)

#MAIWP
#sambungbelajartanpabebankewangan
#ingatbelajaringatpicoms
#jommasukPICOMS
#daripenerimazakatkepadapembayarzakat
#biasiswapenuhmaiwppicom

PICOMS International University College

3 days 9 hours ago

PERUNTUKAN HAMPIR RM10 JUTA UNTUK BIASISWA PENUH MAIWP “Alhamdulillah mulai April 2020 sehingga Julai 2021 sejumlah RM9,719,640.00 peruntukan Biasiswa Penuh Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP) telah disalurkan kepada pelajar. Peruntukan ini telah memanfaatkan sejumlah 180 orang pelajar. Melalui Biasiswa Penuh ini pelajar ditaja dengan yuran pengajian sepenuhnya, wang saku RM500 setiap bulan dan penginapan ditanggung sepanjang tempoh pengajian kecuali semester terakhir (latihan industri). Jumlah biasiswa penuh yang diberikan ini mencecah nilai maksimum hampir RM100,000.00 bagi setiap orang pelajar. Ini adalah bukti komitmen berterusan MAIWP melalui Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS dalam usaha melestarikan pendidikan di semua peringkat masyarakat terutama pelajar dari keluarga kurang berkemampuan iaitu B40 dan Asnaf. In Sha Allah di PICOMS kekangan kewangan bukan alasan untuk tidak menyambung pengajian. Sambunglah pengajian tanpa beban kewangan” Kepada pelajar di luar sana yang masih belum mendaftar dan menyambung pengajian, tempoh pendaftaran bagi ambilan April 2022 dilanjutkan sehingga 29 Mei 2022. Mohon segera secara dalam talian di pautan etawaran.picoms.edu.my atau hubungi 03 6192 600. Peluang mendapatkan Bantuan Am Pendidikan dan Biasiswa Penuh MAIWP yang merangkumi wang sara hidup dan penginapan serta tajaan yuran pengajian bernilai hampir RM100,000.00 masih dibuka. #PICOMSgemilang #sambungbelajartanpabebankewangan #jommasukPICOMS #ingatbelajaringatPICOMS #daripenerimazakatkepadapemberizakat #MAIWP

PICOMS International University College

6 days 6 hours ago

Barisan Pengurusan Tertinggi & seluruh warga Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS mengucapkan Selamat Hari Guru kepada guru-guru di seluruh Malaysia.

Terima kasih di atas usaha,pengorbanan dan dedikasi anda dalam mendidik anak-anak bangsa.

#sambungbelajartanpabebankewangan
#jommasukPICOMS
#ingatbelajaringatPICOMS
#daripenerimazakatkepadapemberizakat
#MAIWP

PICOMS International University College

1 week 2 days ago

PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU AMBILAN APRIL 2022 : PICOMS JADI PILIHAN PELAJAR DARI ‘PERMATA BORNEO’ Alhamdulillah, kumpulan pertama dan kedua pelajar baharu ambilan April 2022 yang merupakan sebahagian dari hampir 60 orang pelajar dari Wilayah Persekutuan Labuan telah selamat tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) pada 11 dan 12 Mei 2022. Kesemua pelajar telah disambut oleh kakitangan Bahagian Hal Ehwal Pelajar (HEPA) di balai ketibaan KLIA dan telah selamat di bawa ke Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS, Kampus Batu Muda bagi sesi pendaftaran sebelum menyertai program orientasi ambilan April 2022. Kolaboratif strategic antara PICOMS dan Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan Labuan melalui program Jerayawara PICOMS yang telah berlangsung pada April yang lalu telah diterjemahkan dengan kehadiran pelajar dari Wilayah Persekutuan Labuan bagi Ambilan April 2022 ini.In Sha Allah, kumpulan ketiga pelajar yang dijadualkan tiba pada 16 Mei 2022 ini akan melengkapkan pendaftaran pelajar dari pulau Permata Borneo ini. Terima kasih kepada hampir 2,000 pelajar dari seluruh Malaysia yang telah memohon bagi ambilan April 2022 dan tahniah kepada yang telah ditawarkan untuk mengikuti pengajian di PICOMS. Kepada pelajar di luar sana yang masih belum mendaftar dan menyambung pengajian, tempoh pendaftaran bagi ambilan April 2022 dilanjutkan sehingga 29 Mei 2022. Mohon segera secara dalam talian di pautan etawaran.picoms.edu.my atau hubungi 03 6192 600. Peluang mendapatkan Bantuan Am Pendidikan dan Biasiswa Penuh MAIWP yang merangkumi wang sara hidup dan penginapan serta tajaan yuran pengajian bernilai hampir RM100,000.00 masih dibuka. “kekangan kewangan bukan alasan tidak menyambung pengajian. Sambunglah pengajian di PICOMS tanpa beban kewangan”

PICOMS International University College

1 week 3 days ago

Barisan Pengurusan Tertinggi & seluruh warga Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS mengucapkan Selamat Hari Jururawat kepada semua jururawat di seluruh Malaysia.

Terima kasih atas dedikasi dan kesabaran anda dalam menjalankan tugas.

#sambungbelajartanpabebankewangan
#jommasukPICOMS
#ingatbelajaringatPICOMS
#daripenerimazakatkepadapemberizakat
#MAIWP

PICOMS International University College

1 week 5 days ago

PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU AMBILAN APRIL 2022 :
PICOMS JADI PILIHAN IBU BAPA MENDAFTARKAN ANAK UNTUK MENYAMBUNG PENGAJIAN BUAT ‘KALI KEDUA’ - PART 2

PICOMS International University College

1 week 5 days ago

PENDAFTARAN PELAJAR BAHARU AMBILAN APRIL 2022 : PICOMS JADI PILIHAN IBU BAPA MENDAFTARKAN ANAK UNTUK MENYAMBUNG PENGAJIAN BUAT ‘KALI KEDUA’ -PART 1 9 MEI 2022 : Hari Pendaftaran Pelajar Baharu bagi ambilan April 2022 telah berlangsung di Dewan Utama Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS, Kampus Batu Muda, Batu Caves. Majlis bermula seawal jam 9.00 pagi dengan kehadiran pelajar baharu dari seluruh negara, sejauh dari negeri Perlis sehinggalah ke Sabah. Majlis diserikan dengan kehadiran, Naib Canselor, Prof. Dr. Wan Mohd Azizi Bin Wan Sulaiman yang meluangkan masa dalam sesi ramah mesra bersama ibu bapa dan pelajar. Kesemua pelajar yang hadir melahirkan rasa gembira bergelar mahasiswa baharu PICOMS dan teruja untuk memulakan sesi pembelajaran. Antara yang menarik bagi ambilan kali ini adalah, PICOMS terus menjadi pilihan untuk ibu bapa mendaftarkan anak mereka untuk menyambung pengajian buat ‘kali kedua’ di PICOMS. Kali kedua yang dimaksudkan di sini adalah, ibu bapa yang hadir untuk mendaftarkan anak mereka selepas anak terdahulu telah menamatkan pengajian di PICOMS dan telah mendapat pekerjaan. “Sebelum ni saya datang daftarkan abang Aliah untuk program Diploma Farmasi” ujar Encik Baddrul Hisham Bin Md Aris dari Melaka, bapa kepada Nur Aliah Safiah yang melanjutkan pengajian menggunakan keputusan percubaan SPM 2021, bagi program Diploma Pengurusan Sumber Manusia. Begitu juga dengan Encik Mohd Kamal Bin Arippin, bapa Nur Nadhirah yang melanjutkan pengajian dalam program Diploma Sains Kejururawatan. “Alhamdulillah kakak kepada Nadhirah telah menamatkan pengajian di PICOMS dalam program Diploma Sains Kejururawatan dan telah mendapat pekerjaan” ujarnya. Ikuti sesi temubual ringkas bersama kedua-dua keluarga yang telah

PICOMS International University College

1 week 5 days ago

Barisan Pengurusan Tertinggi & seluruh warga Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada YBrs. Dr. Rosni Adam atas pelantikan sebagai Ahli Lembaga Pengarah (BOD) Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS.

#sambungbelajartanpabebankewangan
#jommasukPICOMS
#ingatbelajaringatPICOMS
#daripenerimazakatkepadapemberizakat
#MAIWP

PICOMS International University College

1 week 6 days ago

DAFTAR UNTUK DIPLOMA PENDIDIKAN AWAL KANAK-KANAK DAN DAPATKAN PAKEJ KURSUS ASUHAN & DIDIKAN AWAL KANAK-KANAK PERMATA (KAP) SECARA PERCUMA DI PICOMS (MILIK PENUH MAJLIS AGAMA ISLAM WILAYAH PERSEKUTUAN) SEKARANG! Tahukah anda berkuatkuasa 1 Januari 2013, Kursus Asuhan PERMATA merupakan kursus yang diwajibkan ke atas pengusaha, pengurus, penyelia dan pengasuh bagi menggantikan Kursus Asas Asuhan Kanak-Kanak (KAAK) yang telah dilaksanakan sejak tahun 1988. . Menurut Peraturan 54, Peraturan-Peraturan TASKA 2012, semua pengusaha, pengurus, penyelia dan pengasuh wajib hadir dan lulus Kursus Asuhan PERMATA. . Anda nak belajar bidang Pendidikan Awal Kanak-Kanak dan mendapat sijil untuk Kursus Asuhan & Didikan Awal Kanak-Kanak Permata (KAP) yang bernilai RM800 secara percuma semasa pengajian?Ada kekangan kewangan untuk sambung diploma & nak mohon biasiswa MAIWP? Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS (milik penuh MAIWP) adalah tempatnya. . Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan membuka peluang untuk melanjutkan pengajian dengan BIASISWA PENUH MAIWP & BANTUAN AM PENDIDIKAN BERNILAI RM18,000.00 - RM100,000.00 BAGI SETIAP PELAJAR . ✅ Merangkumi *Tajaan Yuran Pengajian 100% .✅ Elaun Sara Hidup bulanan RM300.00 - RM500.00 (RM18,000 – RM25,000) sepanjang tempoh pengajian . ✅ Tempat Tinggal (Asrama) di tanggung *sepanjang pengajian (RM7,950 – RM 10,600) . Tawaran terbuka kepada semua pelajar Lepasan SPM 2021 dan ke bawah. . Berita baik untuk pelajar SPM 2021!anda juga boleh memohon menggunakan keputusan Percubaan SPM.Terbuka untuk pelajar dari SEMUA NEGERI.Ya SEMUA NEGERI! . TERHAD KEPADA 50 TEMPAT TERAWAL SAHAJA! . UNTUK INFO LANJUT, HUBUNGI KAMI DI TALIAN: (En Hairi) - bit.ly/3rRdK4c (Pn Habshah) - bit.ly/3sN1Ebx (En Kamarul) - bit.ly/3HW8Icu (Cik Syasya)