Ucapan Aluan
Professor Dr Wan Mohd Azizi Wan Sulaiman Naib Canselor dan Ketua Pegawai Eksekutif Kolej Universiti Antarabangsa PICOMS
Ucapan dan Pelancaran Majlis
Yang Berhormat Senator Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama)
Simbolik Perasmian
Previous
Next
PICOMS News Team | 24 Jun 2020
Dr Zulkifli hadir ke Majlis Pelancaran Tabung Wakaf Tunai Pusat Hemodialisis MAIWP-PICOMS dan Majlis Pelancaran Program Profesional Tahfiz PICOMS di Dewan Besar PICOMS Batu Muda, hari ini.
Majlis itu menyaksikan kerjasama erat antara Agrobank dan PICOMS bagi melancarkan projek wakaf tunai bagi pembelian mesin dialisis bagi kegunaan tiga Pusat Hemodialisis MAIWP-PICOMS di sekitar Kuala Lumpur.
Dr Zulkifli berkata, Agrobank yang juga institusi perbankan Islam sepenuhnya sejak 2015 akan menggerakkan 138 cawangannya di seluruh negara serta perbankan Internetnya bagi mengutip dana berjumlah RM600,000 untuk menjayakan projek itu.
“Saya difahamkan, pusat hemodialisis ini mampu menempatkan seramai 243 pesakit yang mana majoritinya terdiri daripada golongan asnaf yang mendapat tajaan pihak baitulmal dan organisasi lain seperti Jabatan Perkhidmatan Awam serta Pusat Zakat Selangor MAIS (Majlis Agama Islam Selangor).
“Semoga usaha ini diberkati Allah, dipermudahkan dan dapat membantu seramai mungkin mereka yang memerlukannya melalui wakaf seperti ini.
“Ucapan tahniah juga kepada PICOMS atas pelantikan sebagai wakil yang menguruskan pelaksanaan wakaf pendidikan MAIWP sekali gus melayakkan PICOMS untuk mengendalikan dana sumbangan di bawah Pusat Wakaf MyRahmah,” katanya.
Artikel ini di petik dari Harian Metro. Artikel penuh melalui : https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2020/06/592683/elakkan-tukar-wajah-jantina-walaupun-sekadar-gambar-dr-zulkifli